Häxans månritual med eteriska oljor.

0

En häxa använder alla sinnen. En häxa jobbar med de starkaste essenserna från moder jord. Denna jord som är vår grund och pelare, som tar emot oss när vi faller.

Eteriska oljor för dina sinnen

Häxan helgar de fyra elementen: jord, vatten, luft och eld (men även rymd och eter.)

Att praktisera magi är en konst och ett övande. Att helhjärtat stå för sin intention med kropp och själ och med dina ord. 

Att vara häxa är också ett kall och ett engagemang för resten av livet.

Bor det en häxa i dig? Dags att väcka henne?

Kika gärna in och ta del: 

Varmt Välkommen att ta del av häxans ritual med eteriska oljor.

Eteriska oljor. 

Att använda eteriska oljor på olika sätt är egentligen inget nytt, och det finns många olika sätt att använda dem på. Du kan använda oljor på kroppen, i badet, när du tvättar (som sköljmedel) eller städar (både i skurvattnet och som rengöringsmedel). Du kan ta t.ex. ta en droppe pepparmintsolja på tummen och trycka upp i gommen för god andedräkt, ett tips från aromacoachen. 

Är du intresserad av att lära dig mer om essenser och oljor så rekommenderar jag aromaterapeut Åsa Elvegård Stark som har gedigen kunskap och har bl.a. hjälpt oss på studio Yogini att blanda egna Gudinneoljor till försäljning och undervisning: www.elvegard.se

www.yogini.nu

Det är inget konstigt att essenserna påverkar våra sinnen och tillstånd. Tänk själv när du doftar på en vacker blomma eller känner doften av mat; vad händer i kroppen? Du kanske blir lugn, glad, rofylld eller pigg. Olika aromer påverkar oss olika.

Sinnlig månritual med eteriska oljor

Dofter påverkar sinnet

Denna ritual lämpar sig bäst vid fullmåne då du kanske har en önskan som behöver fullbordas, ett projekt som behöver nå sin kulmen eller en situation eller relation som behöver växa för att utvecklas. Den är enkel men många menar att den är mycket kraftfull. 

Du behöver:

  1. Fyra eteriska (ekologiska) oljor där var och en representerar varsitt element (jord, eld, luft och vatten).

Att välja olja: Det viktiga är att dessa fyra oljor klingar med ditt sinne. Vissa oljor representerar de fyra elementen men det är din intuition som bestämmer. Dessa fyra oljor använde jag:

Vatten: lavendel

Eld: Kanel

Jord: Bergamott

Luft: Eucalyptus 

2. En oljelampa + lite vatten 

3. En tydlig önskan

4. Din book of Shadows (häxans dagbok)

Gör så här:

Hitta en skön plats, sänk ljuset och tänd lyktor istället. Känn att du får respit från vardagsbruset och kan få vara för dig själv en stund. Kanske lugn musik hjälper och om du vill gå all in så rena gärna platsen med lite vit salvia. 

Ta din oljelampa, oljorna och vattnet och sätt framför dig.

Ta tre djupa andetag. Ett för kroppen, ett för själen och ett för anden. Andas in lugn och ro. Andas ut störande tankar och stress. Landa in i kroppen och platsen. 

Ta din Book of Shadows och formulera din önskan. Tydligt och rakt. Skriv ned den. 

En häxas dagbok

Droppa sedan ned tre droppar av varje olja i din oljelampa, blanda ut det med vattnet. Innan du droppar ut oljorna så andas in var och en av dem i tur och ordning.

När du andas in den olja som representerar vatten; föreställ dig hur vattnets element rusar genom kroppen. Tacka vattnet.

Gör sedan samma sak med de övriga oljorna. 

När nu alla oljor ligger i din lampa, välsignade och samtliga element redo att jobba till din favör så tänd ljuset och andas in blandningen. Låt aromen vidare få sprida sig i rummet samtidigt som du sluter ögonen och ser hur din önskan blir fullbordad.

En oljelampa att blanda oljorna i

Säg till dig själv:

I fullmånens namn

I de fyra elementens namn

I universums namn

Min önskan är

Fullbordad.

Se framför dig hur Vattnet renar, Elden bränner bort det som inte gagnar, Luften gör din vision klar och Jorden stabiliserar din önskan. 

Kom ur meditationen när du är redo och tacka elementen. Låt lampan brinna.

Om du vill kan du ta en droppe av alla oljor och blanda ut med t.ex. mandelolja för att sedan smörja in handlederna innan du går och lägger sig. Såsom i himlen så och på jorden. Du har manifesterat din önskan via meditation (himlen). Att smörja handlederna manifesterar önskan via aktion (jorden). Obs! Om du har känslig hud, ha koll på vilka oljor du använder då vissa kan vara väldigt intensiva. De flesta oljor ska användas sparsamt och undvikas att ha direkt på huden.

Vid nästa fullmåne. Gå tillbaka till din Book of Shadows och se hur din situation har utvecklats.

Lycka till och Blessed be. 

// Veronica

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke