Häxans 7 vanor – en för varje dag i veckan.

0

En häxas praktik

 

Mycket av en häxas praktik stammar från våra förmödrar och förfäder. Gammal visdom, vanor och förhållningssätt till moder jord och naturen.
Vi förhåller oss olika med tanke på våra förutsättningar men visdomen är ändå kristallklar. Kanske bor det en häxa i dig?

 

 

Jag ville därför presentera 7 olika vanor/förhållningssätt en häxa använder för att fördjupa kontakten med det gudomliga och med sig själv.
En för varje veckodag.
Välbekomme.

     

 

       Måndag – Kika upp mot Stjärnorna. 

En häxa kikar upp mot himlavalvet. Man säger att häxans skyddsängel tittar tillbaka på hen. Genom att koppla upp sig mot det gudomliga ovanför oss en ”mån-dag”, kan vi grunda oss den första dagen i veckan och låta universum svara på de frågor vi har eller stilla vår oro.

Metod: Åk till ett ställe där du kan se upp mot himlen. Helst en bit bort från brus och störande energier. Hitta en plats där du känner dig trygg. Kika upp mot himlavalvet och andas in och ut. Känn hur din skyddsängel omfamnar dig och du vet att du kan kalla på hen när du vill. Passa på att rensa från negativa tankar och känslor. 

Att kontinuerligt vara i kontakt med det som vill skydda oss och omfamna oss är en god start på veckan. 

Hämta kraft och visdom från himlavalvet

 

 

            Tisdag – Återhämtning

I dagens samhälle är vi ofta trötta och stressade. Kanske dränerade av vår omgivning. Det är viktigt att återhämta sig och fylla sig med energi igen. 

Metod: En av häxans verktyg är kristaller och mineraler. 

Använd gärna ametist eller kvarts. En i varje hand. Känn hur energin flödar från universum in i din hand, genom kroppen och ut genom den andra. Ta djupa andetag. Byt sedan hand. 

Har du inte tillgång till kristaller finns andra metoder för återhämtning. T.ex. yoga, mindfulness-promenader eller ett skönt bad med lavendel i.

Kristaller är bra för återhämtning

 

 

                 Onsdag: Att resa.

En av häxans uppgifter är att resa. Både inåt och utåt. Se nya ställen. Vara nyfiken, upptäcka. Det handlar inte om långa resor, bara att skaffa nya ögon och erfarenheter.

Metod: Ta en promenad där du aldrig gått förut, eller sätt dig på en buss och åk någonstans du alltid velat åka men aldrig gjort. Det kan också handla om att medvetet ta en helt annan väg till jobbet för att upptäcka något nytt.

Upptäck något nytt

 

 

        Torsdag: Tacksamhetens dag.

Ägna dagen åt tacksamhet, se vad du har och njut av dina gåvor. 

Metod: Köp dig något gott och tacka moder jord för att hon ger dig gåvor att äta dig mätt. Bädda din säng med fräscha lakan och tacka moder jord för att du har någonstans att sova. Städa ditt hem och var tacksam för att du har tak över huvudet. Ring en vän och var tacksam att du är älskad. 

Tacksamhet minskar stress och negativa tankar.

 

 

              Fredag: Djurens dag.

Djur är änglar på jorden. En häxa har god kontakt med djur.  Vi mår bättre av att umgås med djur. Även om du inte har kontakt med ditt kraftdjur är detta en dag som häxan kan ägna åt att lyssna till djurens budskap. Inom nordisk mytologi är fredag Frejas dag. Freja, den mäktiga gudinnan som kunde ta korphamn. 

Metod: Har du ett kraftdjur så spendera tid att lyssna till dess budskap. Annars så ta en ridlektion t.ex. eller en promenad och se om något djur visar upp sig i din närhet. Glöm aldrig att tacka djuret och skänk gärna en slant till ett katthem eller en organisation som arbetar för djurens rätt. Har du ett husdjur så kanske du kan vila intill det. (Ja, du kan lyssna även på akvariefiskarnas budskap). Kanske kan du äta vegetariskt/veganskt en dag för att hedra djuren.

Lyssna till ditt husdjur

 

 

              Lördag – Trädets dag.

På engelska heter lördag ”Saturday” och har fått sitt namn från planeten Saturnus. Saturnus är en grundande planet så häxan tar dagen i akt och hedrar moder jord och naturen. Vi går till vårt kraftträd och samlar energi och skänker gåvor.

En häxa har ofta en kraftplats.  Där finns kanske en sten eller ett träd som kallat på häxan. Har du inget träd eller sten så välj en som du känner kallar på dig. På måndagarna lyfter vi blicken mot himlen och på lördagarna grundar vi våra fötter i jorden. ”As above, so below” är ett talesätt bland häxor. 

Metod: Krama ett träd eller sten. Sejda kraften i kroppen och om du behöver gråta så gråt. Var vid din kraftplats, njut av omgivningen och skänk tre gåvor i form av mat tillbaka till din kraftplats eller skogens väsen. 

Träd ger kraft

 

 

         Söndag – Gyllene meditation 

På söndagen kan häxan ägna sig åt meditation. Den gyllene duschen. Söndagens strålar får rusa genom kroppen och få dig i kontakt med din essens. 

Metod: Sitt i lugn och ro. Andas djupt och lugnt. Föreställ dig en krona på ditt huvud som öppnar upp en port. På inandningen drar du in gyllene ljus från universum ner genom kronan och genom ryggraden hela vägen till jorden. När du andas ut så åker kraften från jorden upp genom din svanskota och genom ryggraden tillbaka till universum igen. Sitt i 5-10 minuter. Tacka sedan den gudomliga kraften. Kom tillbaka till tid och rum. 

Meditation gör gott för själen

 

Det är fullbordat.

Blessed be // Veronica 

Texten är inspirerad av ”The Alchemist” som publicerade sina ord i ”Magical recepies online” fredag 13/10-2018.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke