Häxans tarotläggning för din höst.

0

Glad höstdagjämning!

 

 

Idag firar häxan Höstdagjämningen eller Mabon. Högtiden kallas också ”den andra skörden”. Altaret pyntad med ekollon, löv, äpplen och bröd. Vi omfamnar hösten och Gudinnan lägger sig till vila efter den prunkande sommaren. Ljuset ger vika för mörkret och just idag, höstdagjämningen, vänder det.

Vi skördar det vi sått och tackar jorden för gåvorna.

 

 

Häxan välkomnar en tid av reflektion och meditation

 

Är du nyfiken på din höst?

Varsågod. Här bidrar jag med en Mabon-läggning i höstlig anda.

 

                  Läs korten så här:

1. Att skörda                    2. Att kompostera

 

3. Ljus/Dag                       4. Mörker/Natt

 

 

        Häxans tolkning:

 

1. Skörden: Riddare i mynt

Det är dags att se om sitt bo och våga investera i ditt hem. Även relationer i din familj blir centrala i höst. Tid du lagt ned på detta kommer äntligen att bära frukt. Beroende på vilka frön du sått, kommer skörden visa dig vad du kan lägga energi på och vad du kan förkasta.

 

2. Att kompostera: Tio i stavar

Du äntligen slappna av lite grann. Du är halvvägs och behöver klappa dig själv på axeln för ditt hårda arbete. Du har förberett dig väl och precis som ekorren är din energi centrerad. Stavar står för arbete och förändring. Så alla projekt du lagt ned energi på kan äntligen leva lite av sig själv och du kan backa ett steg och se vad du stolt åstadkommit. Kompostera måsten och framåtanda. Våga ta ett steg bakåt.

 

 

3. Ljus/Dagen: Tre i svärd

Kvinnan på kortet går lugnt in genom dörren till sitt hem. En lykta välkomnar henne. Du ser på ditt hem och bostad på ett nytt sätt. Står du vid ett vägskäl och ska flytta så tänk noga igenom och följ ditt hjärta. 3 står nämligen också för vägskäl. Kortet handlar också om att hitta hem i sina tankar och gärningar. Stå lugnt i din sanning. I ljuset/dagen så uppdagas den och skuggorna försvinner.

 

4. Mörker/natt: 5 i bägare

Fem i bägare står för besvikelse. Det är gagnlöst att fortsätta lägga energi på det som inte för dig framåt, där du står och harvar, eller där du inte få svar. I mörkret lurar tvivlen. Du har makten att se på dina tvivel och sedan släppa dem. Även om vi inte ser i mörkret så måste vi omfamna lärdomen. Först när trollen tas upp i ljuset så spricker de. De kan inte skada dig. Se på din tillvaro: är det någonstans du känner att flödet stannat av och du slår skallen blodig? Ta ett djupt andetag och våga släppa. Det är dags.

 

Våga se och släppa det som inte gagnar dig längre.

 

Jag önskar er alla en fantastisk höstdagjämning.

 

Blessed be // Veronica

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke