De fyra vindarnas häxformel.

6

En fantastisk häxformel som passar bra vid nymåne. Varsågod.

Om lite mer än fyra dagar är det nymåne. En häxa vill kanske vänta några extra dagar så månskäran verkligen syns på himlen för sina ritualer. Den sk. “Häxans nymåne”.

När månen växer så förbereder häxan ritualer och formler för det hen vill ska växa i sitt liv. Den här formeln passar naturligtvis också bra om månen går mot nedan och häxan vill göra sig av med något. Den passar dessutom utomordentligt om du står vid ett vägskäl i ditt liv och inte riktigt vet vilket är bästa, nästa steg.

Nästa nymåne går i Vädurens tecken, ett eldtecken. Så i ritualen/formeln jag presenterar jobbar häxan med elementen Eld, Luft och Eter. Vill du jobba med en Ärkeängel så föreslår jag Ärkeängeln Gabriel som är bönens budbärare och månens ängel.

Så här gör du:

Formeln går i två steg. I eldens och askans steg och i luftens steg. Förbered dina verktyg.

Du behöver:

1. Ett gult och/eller vitt ljus. Gult sammankallar vindens element och vitt står för din andlighet och magiska styrka.

2. Papper och penna

3. En liten skål att samla aska i

4. En kompass

5. En liten höjd, eller ett ställe där det blåser, gärna en klar dag/kväll/natt

6. Månen i rätt fas: Nymåne för önskningar du vill ska växa och nedan för sådant du vill göra dig av med. OBS! Inga ritualer under mörkermåne.

Steg 1:

Slå gärna en cirkel om du är van vid det. Huvudsaken är att du är på ett tryggt och lugnt ställe. Tänd det vita och/eller det gula ljuset. Meditera i lugn och ro över din fråga/önskning. Se framför dig hur den går vidare ut i universum och universum tar emot den. Kom tillbaka och skriv ned frågan/önskningen på ett papper och bränn papperet i ljusets eld.

Samla askan i en liten skål. Slå upp cirkeln men låt ljuset/n brinna ut. Tacka dina vägledare/guider.

Steg 2:

För följande steg är det bra att ha med en kompass. Ta askan och gå upp på en liten höjd. Kalla på vindens element och be den vägleda dig. Använd gärna en kompass för att lokalisera vilken vind som kommer till din hjälp. Sprid nu askan försiktigt i vinden och håll koll på åt vilket håll askan flyger. Vindens element har nu svarat dig! Vilken vind har tagit plats och spridit din önskan/fråga till universum?

 1. Östanvinden: står för initiativ och nystart. Du kommer åt dina drömmar genom nya idéer och en fräsch blick inför gamla problem/hinder. Kommunitaktion är viktigt såsom ett öppet sinne.

2. Sunnanvinden: står för expansion och snabb tillväxt. Radikala förändringar måste till. Det kan innebära att släppa giftiga situationer, gamla vanor och dåliga relationer.

 

3. Västanvinden: står för acceptans och förståelse. Ibland måste du backa och inse ditt öde. Om västanvinden spridit din aska så forcera inget utan ta hellre ett steg tillbaka och låt saken bero.

 

4. Nordanviden: står för din visdom och spiritualitet. Din dröm eller önskan slår in när du går djupare in i din andlighet och inser ditt andliga öde. Intuition och empati är tunga följeslagare. Följ magkänslan men också erfarenheten.

 

Tacka vinden och moder jord.

 

Denna ritual/formel är inspirerad av Cassandra Eason.

 

Blessed be // Veronica 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

6 kommentarer

 1. Carina den

  Tack💜💜❤️💕❤️❤️💕💞💞💞❤️🙏🏼

  • veronica den

   Carina, din lilla smygis.

   Stor puss och kram // Veronica

 2. Erica E den

  Wow vilken intressant läsning. Vart hittar man all information? Vilka böcker utgår du ifrån? Vitt ljus ja vart hittar man det? Måste kanske använda missa mineraler eller? Gult ljus, vart hittar jag det? Fungerar vanligt sterinljus?

  Tack för svar. Mvh från Erica

  • veronica den

   Halloj Erica.

   Jag utgår sällan från böcker utan från erfarenhet och nedärvd kunskap. Jag har jobbat med både häxor och wiccaner och därifrån samlat kunskap. Men självklart kan du googla på ljusmagi på webben och få inspiration :). Jag hittar mina ljus på Indiska, vanliga stearinljus.

   Lycka till och Blessed be // Veronica

 3. Therése den

  Hej,

  Min andliga resa började i februari iår, suger åt mig allt inom detta ( endast ljus energi) har gått reiki 1, lär mig tarot mm. har du instagram? kan jag följa dig där?

  Mvh
  Terecia78

  • veronica den

   Hej Therese.
   Jag har inte instagram tyvärr, men du kan följa mig på Facebook: Veronicasierska.
   Varmt välkommen

Lämna en tanke