Varsågod! Häxans Tarotläggning inför Merkurius i retrograd.

0

SÅ KLARAR DU AV MERKURIUS I RETROGRAD – HÄXTIPS OCH TAROTLÄGGNING!

 

 

Merkurius styr kommunikation

 

Merkurius är i retrograd mina vänner. Fram till 15/4! Vad innebär då Merkurius i retrograd? Enkelt uttryckt så innebär retrograd att planeten står stilla i sin bana eller tom. går baklänges. Det påverkar oss på olika sätt, precis som månen.

Många skyr Merkurius i retrograd, och varför är det så? Jo, Kung Merkurius står för kommunikation. Det innebär att mycket som strular under den här perioden har med kommunikation och resor att göra. Man varnar för att under Merkurius i retrograd så sker fler trafikolyckor än annars, resor överhuvudtaget är att undvika särskilt utomlands. Även tekniken strular fånigt mycket under retrograden. Som person kan du komma att känna dig lite “dimmig”, konflikter blossar upp, och mycket missförstånd uppstår. Du kanske tappar saker, har problem med sömnen och har mycket mardrömmar. Man varnar för att inte starta projekt i denna period och skriv för sjutton gubbar inte under viktiga avtal om du inte måste. Måste du så läs igenom och läs igenom igen.

 

 

Kung Merkurius vandrar i underjorden fram till 15/4. Håll ut!

 

Känner du att retrograden påverkar dig starkt? Här kommer då lite häxtips och en Tarotläggning för att underlätta.

 

Hur kan du dra nytta av Retrograden?

Tänk att du går med Kung Merkurius i retrograden istället för att tjafsa med honom. Han blir bara ännu tjurigare. Så ta honom i hand och andas igenom perioden. Du kan börja med att ha ett tigeröga till hands. Ha den i fickan och/eller under kudden. Tigeröga är ett beskydd och jordar dig.

 

 

Tigeröga jordar dig under retrograden

 

Har du inte tillgång till ett Tigeröga så se retrograden som en period där du bl.a. gynnas av att:

 1. Bryta dåliga vanor (Hej då socker).
 2. Ge plats för meditation och introspektion.
 3. Nya mantran eller affirmationer är superkraftiga under retrograden.
 4. Din kreativitet kan go bananas, så tänk utanför boxen om du t.ex. pysslar med något konstnärligt. Fantastiska konstverk kan uppstå.
 5. Du är mer intuitiv än vanligt.
 6. Våga vara tyst. Tystnaden är ofta starkare än det talade ordet.
 7. Jobba på tilliten. Då Merkurius retrograden är en period av missförstånd så backa hellre än att lägga eld på brasan. Ha tillit till att allt ordnar sig för ditt bästa. Det finns tid att agera, men nu är tid för reflektion. Släpp allt till universum.

 

 

HÄXANS TAROTLÄGGNING INFÖR MERKURIUS RETROGRAD:

Läs korten från vänster till höger.

 1. En framtida möjlighet som Merkurius presenterar för mig i denna retrograd.
 2. Ett hinder du behöver vara vaksam över under retrograden. Det kan påverka din framtid.
 3. En lösning på hur du kan övervinna hindret.

 

 

 

 1. Riddare i svärd: Du får en möjlighet till starka insikter som tar dig framåt. Det kan vara inom arbete och karriär. En möjlighet du vill slåss för. En fast förankrad idé eller tanke slår rot, och det är en ny möjlighet. Du tänker utanför boxen. Det känns lite som en snilleblixt!
 2. Sju i bägare: Akta dig för människor som påverkar dina känslor negativt i det här sammanhanget. Någon vill dra nytta av dina idéer och påverkar dig känslomässigt.
 3. Sju i mynt: Om din idé har något med att placera om pengar så se över din ekonomi. Låt oavsett din nya idé vara ditt eget fokus. Arbeta tålmodigt mot ditt mål, och låt det vara din hemlighet under retrograden innan du presenterar den för världen. Ge din idé plats att växa och mogna.

(Tarotkort: The Green Witch Tarot)

 

 

Merkurius i retrograd ber dig att ta det lugnt, bida din tid och ägna dig åt eftertanke.

 

Blessed be // Veronica

 

 

 

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke