Häxans Tarotläggning till dig inför Imbolc!

0

Häxans tarotläggning till dig inför Imbolc!

Happy Imbolc.

Varsågod, nedan följer en tarotläggning till dig inför högtiden Imbolc. En vägledning om vad som gagnar dig under denna period när knopparna gör sig redo under snön.

 

 

Vad är Imbolc?

Imbolc är en gammal keltisk högtid som uppmärksammas den 1:a februari. Man firar att ljuset återvänder. Inom paganism och wicca (naturreligion) så säger man att Gudinnan äntligen förlöst Guden (solen) och man hyllar hennes bedrift. Dagen kallas också Brighidas dag, Gudinnan som står för hemmets härd, smidekonsten och kreativiteten. Brighida sägs också härstamma från féernas rike, bortom Avalons portar. Hon återvänder med ljuset och våren.

 

Gudinnan Brighida kommer med ljuset

 

 

I den kristna världen kallar vi denna högtid för kyndelmässodagen och kyrkan firar Maria då hon 40 dagar efter ha förlöst Jesus bar fram honom i templet.

Inom häxsällskap och covens är Imbolc invigningens tid.

 

 

Maria bär fram Jesusbarnet i templet.

 

 

Vi kopplar dessutom gärna ihop Kyndelmässodagen med semlor

 

 

 

Häxans firande

Häxan pyntar sitt altare i gult, silver och orange. Trots vintertäcket så är det en eldens högtid. Så en hel del eldmagi är i utförande. Mjölk, olja och typiska vårblommor sätter vi också fram. Om du tittar på bilden av Brighida ovan, så ser man att hon häller mjölk över världen som blir vår dimma. På Brighidas kruka står: “Blesses the world with energy”. Brighida välsignar världen med energi. Hon har också ljus i håret som St:a Lucia.

Mjölk och olja symboliserar jordens gåvor, som man som häxa självklart ger naturen åter.

 

En typisk Imbolc-sol gjord i halm. Ett vanligt Imbolc-pyssel för barn. En gammal Irländsk tradition.

 

 

Så, ljusets återkomst. De frågor häxan ställer i en Imbolc-läggning handlar om att så fröer, hur du skördar och hur Gudinnan bistår dig som bäst. Varsågod:

Imbolcläggning 2018

Du läser tarotkorten så här:

1

2      3

4      5      6

 
1.Fröet – vad behöver du så nu
2.Invigning – vad är dina styrkor
3. Jungfrun/ Gudinnan – hur kan hon bistå dig
4. Plogen – vad behöver förberedas
5. Återfödelse – vad återvänder till mig
6. Knoppen – vilka tecken ska jag leta efter för att finna inspiration för nya projekt

 

 

  1. 9 i mynt.

Det är tid att rå om sitt hem och sin härd. Vilka planer har du för din familj. Se över ekonomin och se vart du behöver trygghet och stabilitet. Ett positivt kort. Om du är noggrann, metodisk, tydlig och har en stark intention så kommer din familj ha det mycket gott på olika plan inom snar framtid.

 

2.  4 i mynt.

Ett kort som i detta sammanhang står för att ha is i magen. Fundera och väga för och emot. Att ha lite distans till saker som rör din ekonomi och frågor kring familjen är det bästa råder kortet. Där du känner tveksamhet, överlåt beslutet till universum, backa och du får svar. ) Det finns styrka i att inte forcera. Du kan fortfarande ha en stark målbild och en tydlig intention men du behöver inte agera på studs.

 

3.  Solen.

Gudinnan vill att du lyser med ditt inre ljus. Hon kallar på din självmakt och din inre sanning. Det är också dags att lysa upp de mörka hörnen och städa upp lite, inre städning som yttre. Att våga gå och stå i sitt ljus är inte alltid lätt, så kalla på Gudinnan när du känner att du vacklar. Lys som vårsolen.

 

4.  7 i bägare.

Kortet kallar på din intuition och din känslighet. Våga göra något gott för din själ och/eller andlighet. Det kan vara allt från att börja gå mindfulness-promenader till att gå en andlig/medial kurs eller fortbildning som du gärna velat hoppa på? Det kommer att föra dig vidare på dina drömmars väg.

 

5.  Drottning i mynt.

Har du lagt ned tid och energi på ett särskilt projekt? Investerat? Då kommer det att återvända till dig på ett positivt sätt. Även känslomässiga investeringar kommer nu ge gott utslag.

 

6.  Äss i svärd.

Kortet ber dig att göra som musen på kortet, titta på detaljerna och tänka efter. De tillfällen du känner “Ahaaa”, ska du lystra till. Svärd står för insikter, tankar och mentalt arbete, och Äss står för ny början. Om du märker själv att du börjar byta tankemönster och lägga märke till mindre detaljer så är du på rätt väg. Lita på känslan och våga tänka utanför boxen.

 

 

 

Önskar dig en Imbolc fylld av magi och glitter.

 

Blessed be // Veronica

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke