Höstmagi! 5 tips från häxan

0

Hösten närmar sig.

För egen del älskar jag hösten. Färgerna, dofterna och den klara luften. Mest älskar jag att energierna blir mer jordade och sinnet mer klart.

Keep it simple

I kraften från den nedåtgående fullmånen har jag idag jobbat med elementet eld. Istället för att ta in det tunga artilleriet med ärkeänglar, samtliga element, guider, vädersträck och väktare, så kan en häxa jobba enkelt och minimalistiskt. Jag har upplevt att det samlats negativ energi som gjort hela familjen trött, så då är det toppen att jobba med enkla medel som t.ex. eld. Eld är elementet häxan använder för att förgöra och avsluta. Du kan också använda eld som beskydd. Jag älskar att våga göra det enkelt. Ritualen bestod av eld, inbjudan av älvor,  häxans intention och rökelse för Gudinnan Kali och därmed kunde magin börja verka. En häxa fixar inte problem, hen ändrar energin kring problemet så fixar problemet sig självt…Det kändes som ett starkt möte med Gudinnan för att trolla in hösten.

Eld hör hösten till

Vilka energier vill du jobba med?

För att skapa en ritual så bestäm i förväg vad du vill åstadkomma och vilka väktare/guider du vill jobba med? Kanske känner du dig nära älvor och féer? Ärkeänglarna tar mer och mer plats i ljus magi, men även traditionella Gudar och Gudinnor välkomnar oss från alla mytologier och traditioner. En av mina väktare är en samurai t.ex. Omfamna de som vill möta dig. I min eldritual idag så bjöd jag t.ex. in älvorna, då jag sett dem dansa och känner att de erbjuder ett starkt beskydd för min dotter. Jobbar du med älvor så är det bra att läsa på, se gärna mitt blogginlägg om älvor. Efter en ritual där du bjudit in älv-världen är det viktigt att du manifesterar det på jorden också, dvs. ge gåvor i form av mat till dina älv-vänner. Helst tre olika former av kost då talet tre är heligt. Jag valde blåbär, raw choklad och kex t.ex.

Älvor kräva respekt

 

Hösten och magi

Så hösten inbjuder till många former av magi. Häxan firar höstdagjämningen om två veckor och vi är fortfarande i en period där den andra skörden ska delas med nära och kära. Detta gör det till en tid för att samlas och njuta av tillvaron. Men det är också tid att varva ned från sommarens intensiva prunkande och börja reflektera. Gudinnan kommer så småningom förkasta Guden och Guden återvänder till dödsriket, för att återvända till vårdagjämningen då Gudinnan åter omfamnar honom.

 

Hösten välkomnar särskilt till dessa former av magi:

 

  1. Arbeta med löv 
  2. Ljusmagi
  3. Aromamagi
  4. Trum-mantra
  5. Älv-magi

  1. Löven faller från träden. Häxan anammar detta och plockar på sig löv från olika träd. De träd jag har i min närhet och älskar att arbeta med är Björk, Lönn och Ek. Även Rönn är tillgängliga för stark magi. Björk använder du för att rena dig och intensifiera ditt magiska arbete. Lönn är för att dra till dig pengar och Ek för healing. Rönn är ett fint löv att använda vid skyddsmagi. De vackra bären kan du lägga vid altaret. OBS! Att låta löv förmultna kan dock påverka energin runt dig så använd alltid löv för något du vill ska växa och gräv ner dem i jorden med din önskan.

 

2. Ljusmagi kan man självklart använda i alla säsonger, men visste du att färgen på ljuset spelar roll? Helst ska häxan använda stearinljus som är färgade rakt igenom och inte enbart har ett hölje av en viss färg. Kan du dessutom hitta vegan-ljus så är det ju perfekt. Till hösten använder häxan färger som rött och gult. Röda ljus kan du använda i magi för att basa dig och grunda dig. Gula ljus på altaret tänds för att ta tillbaka makt som du eventuellt gett ifrån dig. Föreställ dig hur du genom ljusets kraft och eld tar tillbaka det du upplever har gått förlorat eller hur det röda ljusets eld värmer ditt baschakra och låter dina rötter sträva ner i jorden och landa i jordens mitt.

Många häxor använder också olja till sina ljus. Smörjer in ljuset i olika eteriska oljor innan de tänds och ställs på altaret. Du kan bränna en lapp över ljuset om det är något du vill eliminera eller ställa en lapp vid ljuset och när det brunnit ned gräver ned lappen i jorden om det är något du vill dra till dig i livet. Elementet jord får dina önskningar att gro och växa.

 

3. Just eteriska oljor använder häxan när hen utför ljusmagi med du kan också använda oljor för kroppen, i badet, för beskydd och för meditation. Exempel på aromamagi är t.ex. att skura golvet med några droppar rosmarin i vattnet för beskydd och rening i hemmet. Eller några droppar lavendel i badet där du utför en vattenritual för lugn och ro. Elementet vatten klingar med dina känslor, så har du haft en stökig dag så ta ett bad eller en dusch där vattnet blir din läkare och helare. Smörj sedan in kroppen med olja du blandat ut med t.ex. lavendel eller ingefära om du är lite frusen. Har du tappat energi så använd gärna några droppar kanel. Använd gärna en ekologisk olja att blanda ut med: t.ex. mandelolja eller olivolja. För mer tips om aromaterapi/magi så finns underbara kurser att gå. Kontakta mig gärna så lotsar jag dig vidare om du är intresserad.

 

4. Trumman är det instrument som svarar till vårt hjärta, men också vårt baschakra. När hösten närmar sig och Gudinnan gör sig redo så vill häxan knyta an till modern så mycket som möjligt. Häxan mediterar och använder gärna musik eller mantran där trumman vägleder. Även det australiska instrumentet didgeridoo är att föredra. Musiken kan också upphöja häxan när hen utför ritualer. Mycket vacker musik finns på youtube, eller lyssna till den fantastiska artisten Peruquois och albumet “Opening the Sacred Voice”. Underbara, grundande mantran till den feminina kraften. Har du möjlighet passar tiden till att göra trumresor också. Att resa inåt och möta sitt kraftdjur eller sin guide. Hösten ger djupa meditationer.

 

5. Jag har redan nämnt Älvmagi tidigare i texten. Jag upplever mig starkare knuten till småknytt och Avalon-varelser under sommaren och hösten. Älvmagi är för att påminna häxan om lekfullheten, vårdandet av moder jord och för magi som har med barn att göra. För att göra kraftfull älvmagi så är det viktigt att knyta an till moder jord innan du börjar. Hitta en sten eller ett träd i naturen som du känner dig dragen till, andas in älvvärlden och omfamna den. De svarar dig på något sätt, kanske via drömmar eller att dina nycklar plötsligt försvinner. Älvor har en lekfull energi men forcera inget. När du väl fått kontakt kan du varsamt och ödmjukt börja göra ritualer med älvmagi, men kom ihåg att alltid tacka i form av kost och med ett ödmjukt, nedböjt huvud.

 

 

Jag önskar dig en höst full av magi.

 

Blessed be // Veronica

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke