Häxans tarotstjärna för sommarsolståndet.

0

Välkommen Sommarsolståndet, eller Litha som kelterna kallar det.

Sommarsolståndet är en viktig tid i en häxas tid. Samtidigt som allt står i blom, så är det en del ogräs som ska rensas, mentalt som fysiskt. Sommarsolståndet är vattnets och blomningens tid. Häxan ser över vad hon sått, hur det växt, och fröjdas över alla vackra färger, dofter och Moder Jords frikostighet. Så Sommarsolståndet är också ett firandets tid och en tacksamhetens tid. Fröjdas men samtidigt komma till ro.

Jag kallar det gärna förnöjsamhetens tid.

Hur firar en Häxa Litha?

Det är varierar såklart från häxa till häxa, men hen pryder sitt altare med många färger, gärna rosa för kärlek och fruktbarhet. Den gula färgen representerar naturligtvis solen (Guden) och blomningen. Ritualerna och magiarbetet handlar om passion och att se över sina framtidsutsikter. Inga drömmar kan bli för stora.  Många arbetar också för healing till mänskligheten, djuren och Moder Jord. Det är en tid att dela med sig och fröjdas med nära och kära.

Själv gör jag en vattenritual tidigt i arla gryningen vid en, för mig, helig plats vid en sjö. Renar mig från det som inte gagnar mig längre och välkomnar det nya med en klar intention för mitt eget bästa vilket också är jordens bästa.

 

Altare för Litha

Litha innebär att Gudinnan och Guden har förenats och Gudinnan njuter av att vara fruktsam och havande. (Ni vet väl att midsommarstången är en fallos-symbol som symboliserar det fruktsamma mötet mellan Guden och Gudinnan). Dagen och natten är lika långa så porten mellan världarna står på glänt. Våra drömmar blir mer intensiva och de som har kontakt med småknytt och älvor har bråda tider.

Ägnar du dig åt andligt arbete så åtnjut denna tid med ödmjukhet och stilla tacksamhet. Spendera tid med nära och kära och låt solen värma hjärtat. Trygg att moder jord vaggar dig och stödjer dig.

 

 

 

Häxans gåva till dig är en tarotläggning i Lithas ära:

Korten är spridda som en sol, där mittenkortet (nummer 3)  är din inre kraft.

Läs  korten från vänster till höger, uppifrån och ner. Du som är van kan tolka korten fritt. Jag ger en tolkning under stjärnan.

 

  1. En inre belöning.
  2. Den maskulina kraften. Tid att agera för.
  3. Din inre kraft.
  4. Verktyg till överflöd i ditt liv.
  5. Hur du skapar en fruktbar framtid.

Tarotstjärnan är lagd med “The Green Witch Tarot” av Ann Moura

 

 

  1. Tio i mynt.

Detta kort står för trygghet i både ekonomi och familjeangelägenheter. Konflikter löses upp och du kan klappa dig själv på axeln för den tid du lagt ned på en familjemedlem, eller om du dragit en gräns och därmed ruckat på gamla mönster i din familjebild. Du har varit en god vän, mot dig själv och/eller någon nära. Bra Jobbat! Din inre belöning kan också bestå i att en familjemedlem uppmärksammar dig på ett sätt som stärker ditt inre.

 

2. Månen.

Jag fnissar lite, eftersom Månen är ett av de mest feminina korten, och det hamnade på “agerandets” plats. Den agerande kraften, som vi kallar för den maskulina kraften. Universum är roligt på det sättet. Kortet visar ju på att detta är en tid för tålamod, att inte forcera. Var snarare nära elementet vatten än elementet eld. Din styrka är tålamod och acceptans.

 

3. The Oak King.

Oftast kallad “den hängde”. En tid där en ofta inte ser en fristad ut ur en cementerad situation. Men tittar du närmare på den hängde kungen i denna lek så ser du att han är allt annat än frustrerad. Han är tillfreds och medveten om att när tiden är kommen, så tar han sig ner och tar språnget fullt ut. Nu är tid att se på världen lite upp och ner. Samla sina erfarenheter, studera, tid för nyfikenhet. Kortet handlar om ditt självförtroende och självtillit.

 

4. Ess i mynt.

Ett starkt kort för t.ex. ekonomisk företagsamhet. Detta indikerar att blir presenterad nya möjligheter arbetsmässigt, eller om du söker nytt boende så öppnar sig dörrar. Något nytt är definitivt på väg in. De verktyg och möjligheter som presenteras för dig är på det materiella planet. Använd gåvan väl.

 

 

5. Drottning i mynt.

Drottningen vilar i stolen, väl medveten om sin styrka med båda fötterna mot jorden. Det är tid att jorda sig, låta vila och reflektion ta över, till skillnad mot för att forcera eller tvinga fram förändring. Våga backa och ha tillit., men backa inte så du snubblar över dina egna fötter. Du är förankrad. Detta leder dig till det du drömmer om.

 

Happy Litha/Ha ett fantastiskt sommarsoltånd och en glad midsommar.

Blessed be // Veronica

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke