Fullmånemeditation

0

Fullmånemeditation – tips från häxan.

 

 

Idag är det fullmåne.

Häxor, Wiccaner och andra magi/ljusarbetare använder ofta kraften från fullmånen för olika ritualer eller spells. Vissa lägger ut sina kristaller, tarotkort och andra andliga verktyg för att laddas av fullmånen. Det är också vanligt att meditera under fullmåne. Enligt den gamla yogilagen ska en yogi helst inte praktisera fysisk yoga under fullmåne utan ägna sig åt just meditation.

Kanske är du ovan att meditera? Då bidrar jag här med ett litet tips från häxvärlden.

Prova och se vad som händer.

 

Att meditera under fullmåne handlar ofta om att släppa gammalt och släppa in nytt. Månen rör sig redan mot nedan så det är ypperligt att samla ihop gamla mentala spöken och låta sig renas i fullmånens kraft. Eller kort sagt: “Let that shit go”!

Fullmånemeditation:

Se till att du har en lugn plats för dig själv. Tänd gärna lite ljus och ha lugnande musik i rummet. Vissa gillar att tända rökelse. Sätt dig i en position som är bekväm. Gärna med en filt runt dig.

Scanna igenom kroppen. Från de delar av kroppen som är i kontakt med underlaget till toppen av huvudet. Andas djupt för varje “steg” du tar uppåt i kroppen. Varje gång du andas ut så landar du lite mer i kroppen och ditt sinne lugnar ner sig. Om tankar kommer in och stör så skjut mjukt undan dem och återkom till kroppen och andningen.

När du känner dig helt avslappnad och andningen är jämn och lugn, din kropp är stilla och ditt ansikte och käke är helt avslappnade så föreställ dig att du står på ett berg.

Du kan se ned på sina fötter och känna att de har kontakt med berget. Ovanför dig breder den vackra natthimlen ut sig med tusentals och åter tusentals stjärnor. Känn luften mot huden, är vinden kall eller varm, känns platsen bekväm eller obehaglig eller kanske ingenting. Oavsett så vet med dig att du är fullständigt trygg under natthimlen.

Ovanför dig skiner fullmånen. Du känner strålarna och energin från månen. Andas in fullmånen.

Du är stark och trygg och du är nu redo att göra dig av med det som inte gagnar dig längre.

Föreställ dig en säck vid dina fötter. Där lägger du allt du vill bli av med. Ibland kan det vara en känsla eller en situation du vill släppa. Ge den känslan eller situationen en symbol. T.ex. en ballong. Andas nu ut allt i ballongen: ilskan, smärtan, sorgen vad det nu kan vara. Lägg sedan symbolen i säcken. Om det kommer tårar så samla ihop dem i en bägare och lägg i säcken.  Är det en person du vill ta farväl av så stoppa personen i säcken. Inga bilder eller symboler är fel! Knyt sedan ihop säcken.

Bredvid dig brinner en brasa. Innan du lägger säcken i brasan så tacka för de lärdomar du fått och säg till dig själv:

“Jag släpper villigt det som inte gagnar mig längre.

Jag tackar för de lärdomar det gett mig.

I fullmånens namn, Må Så Ske”

Se hur säcken brinner upp. Känn hur det släpper. Allt sker i fullmånens sken.

När säcken brunnit upp, så tacka fullmånen. Buga ödmjukt och återvänd varsamt från meditationen.

Blessed be // Veronica

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke